neděle 23. října 2016

Dovolená Dešná- 1.část

Ahoj, já vás vítám o nového článku. Rozhodla jsem se, že vám napíšu o naší dovolené v Dešné. Bude to na více částí, protože je toho celkem hodně. Tak doufám, že se vám to bude líbit.

 

První den jsme přijeli do kempu Dešná, kde jsme se ubytovali a šli jsme si prohlédnout okolí a celý areál kempu. 

 




  

Krásné prostředí a krajina. Prošli jsme si kemp a šli jsme se projít do okolí. Šli jsme rovnou cestou, na kterou svítilo slunce. Bylo příjemné teplo a obloha byla skoro bez mraků, takže byla velká dohlednost.

 

Jinak co se týče obytování, tak jsme byli ubytovaní v chatce. Kde byly 3 pokoje, koupelna a kuchyňka se stolem a žídlemi. Pokoje byly vybaveny postelí, skříní, nočním stolkem a topením. 

 

Cena za ubytování na 7 nocí byla kolem 15.000,- Kč

 

V kempu byl bazén, já do něj vlezla jednou, protože byl na mě moc studený. Ale můj brácha tam byl pořád(byl tam 3krát, ale kdyby mohl, tak tam byl i víckrát). Jinak je v kempu u restaurace. Kde mají pizzu, smažená jídla, přírodní řízek, samozřejmě bezmasá jídla. Každý by si vybral.


Kemp je vhodný pro rodiny s dětmi nebo pro páry. 

 

Druhý den jsme jeli na Radegast a Radhošť. Cesta nám trvala asi hodinu a něco, ale zážitek z výletu budu mít na celý život. Jeli jsme sice už kolem 7 ráno, ale mlha, která se valila nad těmi kopci byla nádherná a ještě když do ní prosvítaly paprsky sluníčka. 

 






  

Takhle to vypadalo, když jsme šli nahoru. Byl to opravdu krásný zážitek a ten výhled byl naprosto úžasný. A ještě když jsme šli nahoru, tak jsme viděli, jak se stíny na zemi, tak různě pohybují na jednu stranu to byla i sranda. Když jsme došli nahoru, tak jsme šli na vyhlídku Radhošť- Kaple sv. Cyrila a Metoděje. 

 

 




 

Když jsme šli dolů, tak bylo krásně jasno, svítílo sluníčko a nebyla už mlha. Ale když se podíváte na fotky jak jsme šli nahoru a potom když jdeme dolů, tak je to velký, ale nádherný rozdíl. Ono je i vtipné když vám rodiče řeknou, že jste tam byli, ve 2 letech, ale nic si z toho nepamatujete a potom vám ukazují fotky.








 

Vstupné na vyhlídku bylo pouze 10 korun(na osobu), takže je to úplně super. Samozřejmě, že si tam můžete zakoupit nějaké suvenýry a můžete jít i do kostela, který tam je. 

 

 Na zpáteční cestě jsme se ještě jeli podívat na přehradu. 

 

 



 

Třetí den jsme jeli na hrad Lukov. Opět bylo krásné počasí a krásná dohlednost, takže to byl opět krásný výlet. Doporučuji všem. Je to velmi romantické místo, takže pro páry úplně idální. A opravdu krásná příroda.

 








  

Vstupné na hrad je kolem 120,- Kč. Samozřejmě, že se zde dá koupit nějaký suvenýr. My když jsme tam byli, tak se tam natáčela jedna pohádka(Dukát černé paní). Ale zrovna když jsme tam byli, tak tam herci nebyli. Trochu nás to mrzelo, ale alespoň jsme viděli hrad. 


Pak jsme se ještě zajeli podívat na jeden kostel. 

 



Tohle by bylo pro dnešek všechno. Další část naší dovolené bude příští týden. Budou prázdniny, takže budu mít čas vše napsat. Já doufám, že se vám tento článek bude líbit. Více o dovolené shrnu v poslední části. Jenom chci říct, že to byly opravdu super výlety. Vždy když jedeme na dovolenou, tak výlety vymýšlí taťka. Jsou vždy krásně promyšlené a jsem ráda kam všude nás bere. Všechny tyto výlety a památky všem moc doporučuji.


Tady jsou odkazy kde mě můžete najít:

 

 https://www.instagram.com/foto_pribehy_s_luckou/

 

https://www.instagram.com/tyrkysovy_svet_romanticky/

 

https://www.zonerama.com/fotogalerieLucieProchazkova

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013566245268


 


 

 

 

neděle 9. října 2016

MOJE FOCENÍ... 

 

ANEB JAK JSEM SE K FOCENÍ VLASTNĚ DOSTALA

 

Ahoj všem, mám pro vás opět nový článek. Dneska bych vám chtěla říct, jak jsem se k focení dostala, co ráda fotím, v jakém ročním období nejraději fotím, na jaký foťák fotím a kdo mě k focení inspiruje plus přidám nějaké fotečky.

Focení mě začalo bavit už tak 2 roky zpátky, ale nebylo to takové pořádné focení. Spíš, když jsem někam jeli, tak jsem něco málo nafotila. Bavilo mě to už před těmi 2 roky, ale více jsem se zajímala o knihy...Ale letos před prázdninami jsem si koupila takový malý foťáček (IXUS 165). Začala jsem na něj fotit atd...A když jsem se pak podívala na mého taťky, jak fotky upravuje, fotí apod., tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit taky. Takže když jsme někam jeli na výlet nebo na dovolenou, tak jsem začala fotit, potom jsme jeli o prázninách na dovolenou do Dešné u Zlína, tak tam jsem fotila úplně nejvíc(fotila jsem i na můj mobil-Alcatel pop4). A když jsem se na ty fotky potom podívala, tak jsem si řekla kolik toho příroda má v sobě krásného a vy když tu krásu zachytíte na fotce, tak je to pak krásný pocit. Já když fotím a potom se na ty fotky dívám, tak z nich mám velkou radost a uklidňujemě to. Můj taťka mi hodně pomáhá, když něco nevím, tak mi vždy poradí za což jsem moc ráda.
  
Nejraději fotím na podzim když je popadané listí a mlha, rosa, mraky, zapadající sluníčko a všechno co patří k podzimu. Když jdete tím popadaným listím, tak ony ty listy, tak přijemně šustí. Nebo když jdete na večer až už není takové světlo a svítí trochu ještě sluníčko a je trochu zima, tak je to taky krásný pocit a vy jdete fotit. Kapky rosy na květinách, rozházené listí na lesní cestě, zvěř, která pobýhá, když fouká a stromy se naklání a listí šustí. Je to něco úžasného. 

Já chci jen upozornit, že žadný profesionální fotograf nejsem. Zkouším jak se dá fotit, jak se dají upravovat fotky atd.. Ale baví mě to a to je pro mě hlavní. I když vám řekně sto lidí, že ty vaše fotky nestojí za nic, tak důležité je, že to baví vás a, že vám se ty fotky líbí. 

Já vím, že každému se moje fotky líbít nemusí a chápu to. Mě se taky nekteré moje fotky nelíbí, tak se je snažím třeba nějak doupravovat nebo tak. Ale respektuju každy názor na moje fotky, protože každému se libít nemusí. 

Ještě jenom tak pro zajímavost kde upravuju fotky. Fotky upravuju v Zoner Ptoho Studio a některé fotky i v mobilu.  

A teďka bych vám chtěla ukázat nějaké moje fotečky.

 Jedno krásné odpolední focení



 Vranov
Hrad Bítov



 Rozhledna Vartovna Seninka

 Krásné sluneční paprsky za rohhlednou
 Krásný výhled



 Jdeme na Radegast a Rahošť





 Rahošť
 Jdeme na Hrad Lukov


 Vranov

                                              Krásné detaily- brouk na pampelišce




  Šípky
   Trny


                                                                           Brouk

To by bylo pro dnešek všechno. Já doufám, že se vám nějaké fotečky budou líbit, je možné, že už jsem no minulého články některé fotky z těchto dávala. Jsem moc ráda, že jsem se vámi můžu podělit o svoje zážitky, pocity a fotografie. Na konec článku vám dám potom odkazy na můj facebook, instragram a web. Takže foťte o stošest a já se vás budu těšit zase u dalšího článku. Ahoj!

Tady jsou ty odkazy: 
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013566245268
Instagram: https://www.instagram.com/foto_pribehy_s_luckou/
                  https://www.instagram.com/tyrkysovy_svet_romanticky/
http://cms.foto-pribehy-s-luckou.webnode.cz/